Irma Mustjoki o.s. Helén

Irma Mustjoki o.s. Helén

Irma Mustjoki o.s. Helén


Irma Esteri Helén s. 5.4.1936 Koski Hl, k. 17.11.2006 Hämeenkoski.
Vanh.: Kosken Hl Huljalan kylän Mäki-Kukkolan tilalla maanviljelijä Kaarle Ilmari Helén ja Esteri Juhola.

Irma Mustjoki oli talon emäntä ja vuodesta 1961 miehensä kanssa maanviljelijä Mäki-Kukkolan tilalla Hämeenkosken Huljalassa. Tila tuli hänelle perintönä, olihan hän ainut lapsi.

Kunnalliset asiat ja järjestötoiminta kiinnostivat Irma Mustjokea jo nuoruudesta lähtien. Hän oli lähes 20 vuotta Hämeenkosken kunnanvaltuuston jäsen. Hämeenkosken historiassa (Teerijoki 2020) hänet nostetaan esiin toteamalla ”Suurin osa naisedustajista oli kunnanhallituksessa vasta 2000-kuvun puolella, mutta edelläkävijäksi voi laskea Irma Mustjoen, joka oli kunnanhallituksessa 1973-1988, koko ajan ainoana naisedustajana”.


Irma Mustjoki oli toiminnanjohtaja Keskustanaisten Etelä-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen piireissä, osin näissä samanaikaisesti noin 20 v ajan vuoteen 2002. Hän veti myös Keskustanuorten toimintaa järjestämällä leirejä ja retkiä. Lisäksi hän oli Eläkeliiton Hämeenkosken sihteeri.

Irma Mustjoki oli toinen aktiivisista Huljalan kyläkerhon perustajista ja toiminnan vetäjistä. Hän toimi myös Kosken / Hämeenkosken maatalousnaisissa ja järjesti sukunsa tapaamisia.

Mustavalkoisessa nuoruuden kuvassa Irma Helén on jossain laiturilla (Valok. Tauno Helén). Värillinen kasvokuva on vuodelta 1980 ja ulkona otettu kuva on vuodelta 1994 (Valok. Pauli Helén). Mäki-Kukkolan talon kuva vuodelta 1956 on Koski-seuran Perinneaineistosta.

Avainsanat

, , , ,

Lisätty

25.4.2021

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *